Na działce, na natury łonie, w ogródku, nawet na balkonie. Co robi Polak na świeżym powietrzu? Je, pije, grilluje! Uff, w dziewiątym odcinku „Wiem, co jem" będzie gorąco!
W zeszłym roku przepiliśmy i przejedliśmy w sezonie grillowym aż 6 mld złotych. Kiełbasa raz, karkówka dwa, kaszanka trzy!
Kochamy grillowanie, ale jak znosi je nasza wątroba? Czy potrawy z rusztu są rakotwórcze? Jak mięso marynować, żeby nie zmarnować? A może lepiej korzystać ze sklepowych mięs już przyprawionych i gotowych przypraw do grilla? Aż 80% Polaków najchętniej grilluje kiełbasę, ale czy wie jaką? Czy grillowa naprawdę jest najlepsza? Co w kiełbasie robią wodorosty i tajemniczy biały proszek o nazwie Glukono-delta-lakton?
Kasia Bosacka sprawdzi również, czy grillowanie rzeczywiście odchudza potrawy i wysmaży przepis na to jak grillować, by nie chorować.
Zapraszamy!
9. odc. "Wiem, co jem"
PREMIERA dziewiątego odcinka "Wiem, co jem" w niedzielę 27 kwietnia o godz. 11:40.
Powtórki odcinka:
niedziela, 27 kwietnia, 20:15
środa, 30 kwietnia, 21:25
czwartek, 1 maja, 19:20
sobota, 3 maja, 8:50