I Pascal Brodnicki, i Agnieszka Mielczarek są kucharzami. On specjalizuje się w kuchni francuskiej, ona - w wegańskiej i dietetycznej. Wydawałoby się więc, że kuchnia w domu, w którym gotują dwie osoby, powinna być duża. U nich jednak kuchnia sprowadza się głównie do wielkiego blatu, który z jednej strony jest przestrzenią roboczą, a z drugiej - stołem, przy którym zmieści się kilku gości, jakich domownicy przyjmują bardzo chętnie i często.
Szafek w kuchni nie ma wiele, ale za to Pascal i Agnieszka mają pokaźną spiżarnię, wypchaną niemal po same brzegi. Para gromadzi tam spożywcze pamiątki z podróży - przywożą produkty specyficzne dla danego miejsca, które odwiedzają. Z ostatniej podróży - kamperem do Francji - przywieźli kilka oryginalnych musztard ze słynącego z ich produkcji miasteczka Dijon.
Co jeszcze przechowują w swojej spiżarni? Zobaczcie fragment programu Uli Chincz "Gwiazdy prywatnie"!
Cały 6. odcinek "Gwiazd prywatnie" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
poniedziałek, 27 maja, 23:25
wtorek, 28 maja, 15:40