Statystyczny Polak wydaje na jedzenie 240 zł miesięcznie. Co czwartą złotówkę z naszego budżetu zjadamy. Ale czy da się w sklepie kupować żywność dobrej jakości, która będzie i tania, i zdrowa? Co wykazała kontrola produktów pod własną marką supermarketów, którą zlecił UOKiK? Jakie produkty znajdują się na liście najzdrowszych i najtańszych przebojów? Za co przepłacamy w sklepie i na co powinniśmy zwracać uwagę podczas zakupów? Ile oszczędzimy rocznie, jeśli codziennie zabierzemy kanapkę do pracy, zamiast ją kupować? W pierwszym odcinku nowego sezonu „Wiem, co jem” Katarzyna Bosacka podpowie jak zdrowo jeść, by nie przejeść wielkich pieniędzy.A w „Wiem, co kupuję” sprawdzimy, jak skutecznie wyeksmitować niechcianych lokatorów, czyli wszystko o insektach w domu. Larwy mola spożywczego potrafią zanieczyścić jedzeniowe zapasy warte nawet kilkaset złotych, a larwy mola odzieżowego mogą zniszczyć ulubiony sweter. Skąd się biorą w naszych domach? Czy można na dobre pozbyć się prusaków i karaluchów i czy stosowanie środków owadobójczych nie zaszkodzi nam i naszym dzieciom? Zapraszamy!
EMISJA 1. odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 10 listopada o godz. 10:35.
Zwiastun "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
Powtórki odcinka:
niedziela, 10 listopada, 20:05
środa, 13 listopada, 21:55
czwartek, 14 listopada, 17:55
sobota, 16 listopada, 9:05