Robisz zakupy, a po kilku dniach część produktów jest spleśniała i nadaje się tylko do wyrzucenia? Żeby nie wyrzucać pieniędzy w błoto, sprawdź, czy dobrze przechowujesz żywność w domu!
Nie zawsze trzymanie produktów w lodówce pozwoli na wydłużenie terminu przydatności do ich spożycia. O tym, co warto do niej włożyć, by utrzymać świeżość produktu, opowiedziała Kasi Bosackiej w "Co nas truje" Renata Materlińska, technolog żywności i dziennikarka popularyzująca wiedzę o żywności.
Nie powinniśmy trzymać w lodówce między innymi:
- cebuli
- pomidorów
- bananów
- ziemniaków
- cytrusów
- kawy
- truskawek
- cukinii
Co zrobić z sałatą? Surowym mięsem? Albo konserwami? Zobaczcie fragment naszego programu!
Cały 10. odcinek "Co nas truje" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
czwartek, 23 maja, 17:10
sobota, 25 maja, 8:35