Jak przechowywać produkty spożywcze, by nie psuły się szybko?

Co nas truje: Katarzyna Bosacka i Renata Materlińska, technolog żywności
Jak przechowywać produkty spożywcze, by nie psuły się szybko?

Robisz zakupy, a po kilku dniach część produktów jest spleśniała i nadaje się tylko do wyrzucenia? Żeby nie wyrzucać pieniędzy w błoto, sprawdź, czy dobrze przechowujesz żywność w domu!

Nie zawsze trzymanie produktów w lodówce pozwoli na wydłużenie terminu przydatności do ich spożycia. O tym, co warto do niej włożyć, by utrzymać świeżość produktu, opowiedziała Kasi Bosackiej w "Co nas truje" Renata Materlińska, technolog żywności i dziennikarka popularyzująca wiedzę o żywności.

Nie powinniśmy trzymać w lodówce między innymi:

- cebuli

- pomidorów

- bananów

- ziemniaków

- cytrusów

- kawy

- truskawek

- cukinii

Co zrobić z sałatą? Surowym mięsem? Albo konserwami? Zobaczcie fragment naszego programu!

Cały 10. odcinek "Co nas truje" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

czwartek, 23 maja, 17:10

sobota, 25 maja, 8:35

podziel się:

Pozostałe wiadomości