Patent Anny Nowak-Ibisz na wałkowanie ciasta

Pani Gadżet: Anna Nowak-Ibisz pokazuje, jak wałkować ciasto
Patent Anny Nowak-Ibisz na wałkowanie ciasta

Jak wie każda szanująca się gospodyni domowa, kruche ciasto przed pieczeniem trzeba schłodzić. Zazwyczaj kulkę ciasta owijamy folią i chowamy ją w tej formie do lodówki.

Anna Nowak-Ibisz podzieliła się jednak z Wami swoim patentem, który przywiozła z Niemiec - kruche ciasto wałkuje się na folii spożywczej, przykrywa się drugim kawałkiem folii i tak rozwałkowane, chowa na płasko do lodówki.

Podobną funkcję pełni silikonowa mata, którą testowała w programie "Pani Gadżet". Zobaczcie jego nieemitowany fragment!

4. odcinek "Pani Gadżet" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

sobota, 30 marca, 15:40

niedziela, 31 marca, 20:05

poniedziałek, 1 kwietnia, 21:55

wtorek, 2 kwietnia, 12:45

podziel się:

Pozostałe wiadomości