W kolejnym odcinku programu „Pyszne 25“ Ania Starmach podpowie Wam jak łatwo i szybko przygotować pożywne przekąski na lunch i nie tylko. Będąc pochłonięci pracą nie zwracamy uwagi na to, co jemy. Większość z nas sięga po posiłki zupełnie przypadkowe, które znajdziemy w pobliskim sklepie lub barze. Są one zazwyczaj niezdrowe i wysokokaloryczne nie wspominając o tym, że są również niewarte swojej ceny. Ania udowodni, że przygotowanie domowych i zdrowych posiłków, które możemy zabrać ze sobą do pracy, nie jest wcale ani skomplikowane ani czasochłonne. Warto poświęcić chwilę na to, aby następnego dnia rozkoszować się za biurkiem pełnowartościową i smaczną przekąską.
Na początek dowiecie się jak zrobić batony owsiane, które zapewnią Wam energię na cały dzień. Przepis ten jest banalnie prosty. Wystarczy połączyć ze sobą płatki owsiane, banany oraz bakalie, które akurat macie w domu.
Następnie poznacie przepis na wyśmienitą i bardzo zdrową sałatkę z soczewicy z awokado i oscypkiem. Jedną z wielu zalet takiego posiłku jest to, że nie trzeba go odgrzewać. Wystarczy przełożyć go do pudełka i lunch na następny dzień jest gotowy.
Kolejna propozycja lunchowa przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom zdrowego żywienia. Zawiera ona bowiem same lekkostrawne i pełnowartościowe składniki: kaszę jaglaną, jarmuż i dynię. Będzie nie tylko zdrowo, ale także bardzo smacznie. Premiera szóstego odcinka: sobota, 10 października, 12:55
Powtórki:sobota, 2 stycznia, 13:50
Zobacz VIDEO:
PYSZNE 25 IV 1-5 12.55