"Jestem z Polski": nie grill, a bogracz. Co gotują Węgrzy na świeżym powietrzu?

"Jestem z Polski": nie grill, a bogracz
"Jestem z Polski": nie grill, a bogracz. Co gotują Węgrzy na świeżym powietrzu?
Czym byłaby wizyta na Węgrzech bez spróbowania lokalnych specjałów? W 4. odcinku 6. sezonu programu "Jestem z Polski" przygotował je dla nas Polak, który od lat mieszka w Budapeszcie. Pokazał nam, jak przyrządzić tradycyjny bogracz. Robi się to na świeżym powietrzu.

Nie da się poznać państwa, nie poznając jego tradycyjnej kuchni. Z takiego założenia wychodzimy w programie "Jestem z Polski" i dlatego w każdym odcinku prosimy nasze przewodniczki o pokazanie nam lokalnych specjałów w miejscu, w którym mieszkają. Kasia, bohaterka 4. odcinka 6. sezonu, w tym celu poprosiła o pomoc innego Polaka, który zdecydował się związać swoje życie ze stolicą Węgier – Budapesztem. Mężczyzna zna się na tutejszej kuchni i specjalnie dla nas nie tylko przygotował tradycyjny bogracz, ale też pokazał, jak się go robi oraz opowiedział jego historię. Widać, że wie, co robi!

4. odcinek 6. sezonu programu "Jestem z Polski" zobaczycie jeszcze w:

niedziela 15 listopada, 15:30

wtorek 17 listopada, 21:25

środa 18 listopada, 15:55

czwartek 19 listopada, 13:55

podziel się:

Pozostałe wiadomości