Zgodnie ze słowami bohatera odcinka Kamila - nurkowanie w celu złowienia ostryg nie jest bezpiecznym procesem. Tego zadania nauczyli go w Meksyku lokalni nurkowie, którzy udzielili mu instruktażu. Mężczyzna opowiedział nam, że do złowienia ostryg potrzebne są siatka, płetwy, maska oraz specjalne narzędzie - pręt, jakim podważa się ostrygę przylegającą do skały.
Przekonajcie się, jak wygląda proces łowienia tych owoców morza w praktyce oraz dowiedzcie się, ile za ich zakup trzeba zapłacić, wybierając się do restauracji. A po więcej ciekawostek dotyczących życia, jakie Gosia z Kamilem prowadzą w meksykańskim Puerto Escondido - zapraszamy do obejrzenia całości odcinka "Jestem z Polski" z ich udziałem.
1. odcinek 11. sezonu programu "Jestem z Polski" na naszej antenie obejrzycie jeszcze:wtorek 4 kwietnia, 21:00czwartek 6 kwietnia, 13:35