"Jestem z Polski": jak powstaje mąka z kasztanów?

"Jestem z Polski": jak powstaje mąka z kasztanowa?
"Jestem z Polski": jak powstaje mąka z kasztanowa?
W 13. odcinku 7. sezonu programu "Jestem z Polski" mieszkająca na Korsyce Kasia zabrała nas do niewielkiego przedsiębiorstwa, gdzie produkowana jest mąka z jadalnych kasztanów.

W 13. odcinku 7. sezonu programu "Jestem z Polski" dzięki Kasi poznałyśmy bajecznie ukształtowaną dziką wyspę Francji - Korsykę. Ta położona na uboczu tropikalna wyspa o ciepłym śródziemnomorskim klimacie zadziwia swoimi wyjątkowymi krajobrazami.

Miałyśmy także okazję spotkać mieszkańców Korsyki. Są bardzo rodzinni i bardzo dumni ze swoich korzeni stad tez duży nacjonalizm na wyspie. Charakteryzuje ich upartość i lekka zazdrość ale są niezwykle honorowi i uczciwi. Jeden z nich, z którym zna się nasza przewodniczka Kasia, prowadzi przedsiębiorstwo, w którym produkowana jest mąka z kasztanów jadalnych. Specjalnie dla nas zaprezentował cały ten proces.

13. odcinek 7. sezonu programu "Jestem z Polski" zobaczycie jeszcze w:

niedziela 23 maja, 14:45poniedziałek 24 maja, 15:15wtorek 25 maja, 21:25czwartek 27 maja, 13:40

podziel się:

Pozostałe wiadomości