Dostojniejszy niż kurczak, zdrowszy niż wieprzowina. W pieczeni, w kotlecie, na kanapce, faszerowany. Indyk. Myślał o niedzieli? I dobrze, bo to król rodzinnych przyjęć. Czy warto zamienić świnię i byka na indyka, skoro ostatnio Inspektorzy Handlowi znaleźli tłuszcz wieprzowy w mielonce z indyka oraz pióra i krwiste wybroczyny w piersi indyczej? Dlaczego pasztet indyczy nie ma w sobie indyka? Czy da się w Polsce kupić wartościowe i bezpieczne mięso? Jak je potem przyrządzić? Czy indycze podroby są cokolwiek warte? W siódmym odcinku „Wiem, co jem" Katarzyna Bosacka sprawdzi też, jaką indyczą wędlinę wkładać do koszyka, a którą omijać szerokim łukiem. Zobaczcie koniecznie, jak upolować w sklepie dorodną ptaszynę!
PREMIERA siódmego odcinka "Wiem, co jem" w niedzielę 17 listopada o godz. 19:35.
7. odc. "Wiem. co jem"
Powtórki odcinka:
wtorek, 19 listopada, 17:55
środa, 20 listopada, 21:25
piątek, 22 listopada, 14:40