Dla 1 osobyCzas przygotowania: 10 minCzas gotowania: 5 minSkładniki:1 krab ugotowany w wodzie2 łyżki oleju do smażenia2 ząbki posiekanego czosnku1 łyżka sosu rybnego1 łyżka jasnego sosu sojowego2 łyżki wina ryżowego4 łyżki oleju z chili5 łyżek mleka skondensowanego2 całe jajka3 łyżki listków kolendry3 łyżki szczypiorku dymki pokrojonego w słupkiPrzygotowanie:Do woka włóż cząstki kraba. Polej odrobiną oleju i dołóż czosnek.Podpal ogień pod wokiem.Dolej łyżkę sosu rybnego i łyżkę sosu sojowego oraz dwie łyżki wina ryżowego.Dodaj cztery łyżki oleju z chili i mleka skondensowanego.Do rozgrzanej mieszanki dodaj dwa całe jajka. Smaż całość na mocnym ogniu 3 minuty.Dodaj kolendrę i dymkę i zamieszaj.Gotowe! Podawaj od razu.Bon Appetit
podziel się: