Kuchnia niejedyną pasją Tomasza Jakubiaka. Kucharz lubi także wędkować

Kuchnia niejedyną pasją Tomasza Jakubiaka
"Sztuka mięsa": Tomasz Jakubiak łowi ryby
Kuchnia to niejedyne zainteresowanie Tomasza Jakubiaka. Prowadzący program „Sztuka mięsa” lubi także wędkować o czym można było przekonać się w jednym z odcinków oraz na Instagramie naszego kucharza.

Program „Sztuka mięsa” to cały Tomasz Jakubiak. Po prostu. Przepisy, którymi dzieli się w programie w dużej części są w jego rodzinie od pokoleń. Ich nowocześniejsze i lżejsze wersje to efekt jego kuchennych eksperymentów. Wszystkie przetestował na swoim własnym podniebieniu. Podobnie było w przypadku restauracji, do których zabrał nas we wszystkich ośmiu odcinkach 3. sezonu swojego programu. Nie tylko odwiedził każdą z nich wcześniej, ale robi to nadal. W wolnym czasie razem z bliskimi także pojawia się w tych zlokalizowanych w różnych częściach Polski przybytkach i kosztuje specjałów znajomych kucharzy. Niektóre z nich inspirują go także później w jego własnej kuchni, gdzie w domowym zaciszu tworzy kolejne „Sztuki mięsa”.

Ale nie tylko. W 2. odcinku 3. sezonu Tomasz Jakubiak przedstawił swoje dwa ulubione dania rybne: zupę rybną z pulpetami oraz gotowaną rybę w sosie sojowym. Nim jednak rozpoczął przygotowywanie ryb, sam je złowił. Co ciekawe wędkarstwo również jest jednym z zainteresowań naszego kucharza. Ostatnio za pomocą Instagrama pochwalił się zdjęciem z wyprawy na ryby. Przyznał, że udało mu się złowić dwa szczupaki, których jednak nie zjadł, tylko postanowił wypuścić z powrotem do wody.

Tomasz Jakubiak wędkuje / źródło: instagram
Tomasz Jakubiak wędkuje / źródło: instagram

Nie mamy jednak wątpliwości, że gdyby zdecydował się je skonsumować, nie miałby problemu z przyrządzeniem pysznego dania. Mógłby chociażby upiec je na palu, tak jak robi to właściciel odwiedzonej przez Jakubiaka w 5. odcinku 3. sezonu programu „Sztuka mięsa” restauracji Gościniec na Półwyspie.

Przepisy z 3. sezonu programu "Sztuka mięsa"

"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
"Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami
"Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami
"Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem
"Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem
"Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu
"Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu
"Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży
"Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
"Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków
"Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków
"Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii
"Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii
"Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym
"Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym
"Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego
"Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego
"Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe
"Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe
"Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni
"Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni
"Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków
"Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków
"Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem
"Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem
"Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej
"Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej
"Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą
"Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą
"Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04
"Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04
"Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce
"Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce
"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": podkręcona sałatka z buraków
"Sztuka mięsa": podkręcona sałatka z buraków
"Sztuka mięsa": konfitowana golonka z indyka
"Sztuka mięsa": konfitowana golonka z indyka
"Sztuka mięsa": kluski kukurydziane z grzybami
"Sztuka mięsa": kluski kukurydziane z grzybami
"Sztuka mięsa": ryba gotowana w sosie sojowym. S03E02
"Sztuka mięsa": ryba gotowana w sosie sojowym. S03E02
Sztuka mięsa: przepis na prostą sałatkę z patisonów konserwowych
Sztuka mięsa: przepis na prostą sałatkę z patisonów konserwowych
Sztuka mięsa: schab smażony bez tłuszczu w sosie jabłkowo-musztardowym z cytrynową fasolką szparagową. S03E01
Sztuka mięsa: schab smażony bez tłuszczu w sosie jabłkowo-musztardowym z cytrynową fasolką szparagową. S03E01
"Sztuka mięsa": dodatek do golonek - smażony chrupiący chleb musztardowy
"Sztuka mięsa": dodatek do golonek - smażony chrupiący chleb musztardowy

Przepisy z 3. sezonu programu "Sztuka mięsa"

podziel się:

Pozostałe wiadomości