Zawsze marzyliście o tym, żeby zamienić swój dom w ekskluzywną restaurację, w której serwuje się dania wykwintne i wyborne w smaku. Po obejrzeniu kolejnego odcinka programu „Pyszne 25” będzie to możliwe. Ania udowodni, że przygotowanie takich dań wcale nie musi być skomplikowane i kosztowne.
Na początek poznacie przepis na wyśmienity panierowany ser camembert z konfiturą z cebuli, którą nauczycie się robić własnoręcznie.
Następnie dowiecie się jak przygotowywać potrawę prostą, ale jednocześnie bardzo wyrafinowaną i zdrową czyli warzywa z patelni. Danie to podajemy z niezwykłym dodatkiem czyli aromatyczną bułką tartą połączoną z czosnkiem, natką pietruszki i pikantną papryczką chilli.
Na koniec coś dla miłośników słodkości. Poznacie przepis na jeden z ulubionych francuskich deserów Ani czyli profiterolki - małe ptysie podawane z czekoladą i bitą śmietaną. Będzie wyjątkowo smacznie. Zapraszamy!
Premiera siódmego odcinka: sobota, 17 października, 12:55 Powtórki:poniedziałek, 19 października, 13:55wtorek, 20 października, 17:25piątek, 23 października, 10:25