"Pani Gadżet" dopiero teraz nauczyła się rozbijać jajka

Anna Nowak-Ibisz nauczyła się sposobu Matteo Brunettiego na rozbijanie jajek, "Pani Gadżet", sezon 16
"Pani Gadżet" dopiero teraz nauczyła się rozbijać jajka

Na pewno wielokrotnie zdarzyło Wam się wyciągać kawałki skorupki jaja z innych składników na ciasto czy kotlety. Jak rozbijać jajko, by zminimalizować ryzyko pokruszenia skorupki? Swoją metodę - "utility Matteo" - pokazał Annie Nowak-Ibisz uczestnik jednej z poprzednich edycji "MasterChefa" Matteo Brunetti, który był gościem jednego z odcinków programu "Pani Gadżet".

Sposób jest bardzo prosty - zamiast rozbijać jajko o brzeg miski, trzeba nim uderzyć o blat stołu lub deski. Potem w miejsce rozbicia trzeba włożyć dwa kciuki i delikatnie, nad miską, rozłupać jajko na pół.

Ta metoda ułatwia też oddzielenie białka od żółtka. Sprawdzicie ją?

Zobaczcie nieemitowany w telewizji fragment "Pani Gadżet"!

podziel się:

Pozostałe wiadomości