Chroni nas przed zepsuciem jedzenia i koniecznością jego wyrzucenia, bywa zbawieniem, gdy w lodówce pustki, a coś zjeść trzeba, ratuje w sytuacji, gdy zimą mamy ochotę na jagody - zamrażarka. Im większa, tym lepsza, bo zamrozić można niemal wszystko! Swoje patenty na mrożenie żywności w 5. odcinku "Nowej misji ratunkowej" pokazała Ula Chincz.
Jeśli dużo zamrażacie, warto zaopatrzyć się w specjalne, wielorazowe pojemniki do mrożenia, woreczki strunowe oraz silikonowe foremki do lodu - te ostatnie sprawdzą się nie tylko do kostek lodu, ale także do mrożenia małych porcji rosołu, bulionu czy sosu, ale także ziół.
Z fragmentu programu dowiecie się także, jak NIE rozmrażać zamrażarki oraz jak uniknąć problemów z rozpoznaniem, co właśnie się z niej wyjęło. Zobaczcie nasze wideo!
Cały 5. odcinek "Nowej misji ratunkowej" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
wtorek, 3 grudnia, 15:25
środę, 4 grudnia, 19:40
piątek, 6 grudnia, 14:10
sobotę, 7 grudnia, 7:05