W szóstym odcinku „Wiem, co jem" popracujemy nad kuchnią dla zapracowanych. Zupka z kubka, pizza na telefon, hektolitry kawy, baton, pączek i napój energetyczny - tym etatowo zapychamy żołądek na etacie. Z danych wynika, że jesteśmy jednym z najbardziej zapracowanych narodów w Europie, jednak prawie połowa z nas jada w pracy w pośpiechu, byle co i byle jak. I w ten sposób pracowicie doprowadzamy się do cukrzycy i miażdżycy. Czy tak ma wyglądać nasza emerytura? Jak znaleźć zdrową alternatywę dla jedzenia w pracy i to za mniejsze pieniądze? W szóstym odcinku „Wiem, co jem" sprawdzi to dla Was Katarzyna Bosacka.
A w „Wiem, co kupuję" wszystko o witaminach w tabletkach. Niezbędne do oddychania, bicia serca - do życia. Przyjmujemy je z pokarmem, ale czy trzeba się zdrowym jedzeniem męczyć, czy tabletka witaminowa nas wyręczy? Polak kupuje ok. 30 pudełek leków rocznie, w tym większość bez konsultacji z lekarzem. Czy sztuczne witaminy są bezpieczne dla organizmu? Czy naturalne wyciągi witaminowe można przyjmować bez ograniczeń? Co to jest żywność witaminizowana i czy warto ją kupować? Zobaczcie koniecznie!
EMISJA szóstego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 22 grudnia o godz. 10:50.
Powtórki odcinka:
niedziela, 22 grudnia, 20:15
środa, 25 grudnia, 22:00
czwartek, 26 grudnia, 18:40
sobota, 28 grudnia, 9:50