Kwaśne i aksamitne, dla zmęczonych, odchudzających się, sportowców i skacowanych – kefir i maślanka. Polacy piją prawie 20 litrów kefiru rocznie, ale kontrola Inspekcji Handlowej pokazała, że co ósmy produkt zawierał błędny wykaz składników na opakowaniu, a co trzecia maślanka owocowa nie zawierała ani grama owoców za to mnóstwo zagęstników i sztucznych dodatków. Dlaczego w tych produktach jest dodatek mleka w proszku, które według naukowców może być odpowiedzialne za wiele chorób? Co oznacza wypukłe wieczko opakowania, a co wklęsłe? Jak wybrać kefir i maślankę, które będą regulowały trawienie, poprawią stan naszej cery i przedłużą nam życie o parę lat? Oglądajcie szósty odcinek „Wiem, co jem” .
A w „Wiem, co kupuję” ukochany przez mężczyzn i kobiety symbol wolności, czyli jeansy. Jak wybrać jeansy, które będą z nami przez lata? Które na lato, a które na zimę? Czy jeansy, które pierze się w niskich temperaturach są kiepskie? Czy jeśli farbują, to do kosza z nimi? Czy te uszyte ze 100% bawełny są najlepsze? Czy mają mieć podwójne szwy? Podpowiemy też, jak dobrać jeansy, by nasze pupy i nogi prezentowały się wystrzałowo! Zobaczcie koniecznie!
EMISJA 6. odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 23 czerwca o godz. 11:05.
Powtórki odcinka:
niedziela, 23 czerwca, 20:35
środa, 26 czerwca, 22:00
czwartek, 27 czerwca, 17:30
piątek, 28 czerwca, 15:55
sobota, 29 czerwca, 12:10