Daria Ładocha to osoba, której nigdy nie brakuje dobrych pomysłów. Na przykład na dobrą zabawę i ciekawe spędzenie deszczowego dnia nad morzem, co udowodniła w ubiegłą środę na profilu TVN Style na Instagramie. Ale swoją kreatywność oraz niczym nieograniczoną fantazję ta niezwykła kobieta prezentuje zwłaszcza w kuchni. Można to z łatwością dostrzec w pełnym pysznych przepisów oraz sprytnych kulinarnych sztuczek programie „Patenciary”. Niedawno przypominaliśmy 1. odcinek 1. sezonu tego niezwykłego familijnego formatu. A już niedługo, bo jesienią tego roku, na naszej antenie premiera kolejnego sezonu tego uwielbianego przez was programu. My już nie możemy się doczekać!
Między opieką nad dwiema utalentowanymi córkami, a nagrywaniem kolejnych odcinków Daria Ładocha znalazła chwilę, by wpaść do wakacyjnego studia „Dzień Dobry TVN”. W niedzielę zaprezentowała prowadzącym: Dorocie Wellman oraz Marcinowi Prokopowi, a także nam wszystkim, swoje pomysły na owocowe posiłki – śniadania, przekąski czy desery. Pokazała jak w pyszny i oryginalny sposób wykorzystać świeże owoce, które teraz dostępne są na targach i w marketach. To idealny moment, żeby trochę z nimi poeksperymentować i stworzyć zdrowe oraz smaczne dania.
A przy tym wszystkim żyć w zgodzie ze środowiskiem. Wszystkie przygotowane przez Darię Ładochę w niedziele posiłki, czyli: mrożony koktajl bananowo-truskawkowy z masłem orzechowym udekorowany borówkami, truskawkowy budyń jaglany z nasionami chia, makiem i świeżymi truskawkami oraz marchewkowe placuszki z orzechami i wiórkami kokosowymi, nasza prowadząca zrobiła w wersji wegańskiej. W tym celu wykorzystała różne rodzaje mleka: owsiane oraz sojowe. To ciekawa oraz niskokaloryczna alternatywa dla mleka krowiego. Warto spróbować, czasem nieco poeksperymentować, a przy tym wszystkim posłuchać złotych rad naszej ekspertki.