Czas na kolejne kulinarne odkrycia w "Pascal po polsku". Pascal nie od dziś wyznaje zasadę - lekko na talerzu - lżej (i zdrowiej) w życiu. Tym razem kucharz zaproponuje trzy przepisy, które sprawią, że poczujecie się naprawdę dobrze. I lekko!
Na pierwszy ogień pójdzie makaron razowy z indykiem. Kolejną propozycją będzie sałatka z grillowanych warzyw z wędzoną makrelą. Po ten składnik Pascal wybierze się specjalnie nad Bałtyk, do ogromnej wędzarni ryb. Na koniec kucharz zrobi delikatny krem z pomidorów z serowymi "dachówkami". Ten przepis będzie pretekstem, by odwiedzić największą w Polsce mleczarnię produkującą ser dojrzewający.
EMISJA czwartego odcinka "Pascala po polsku" w sobotę 24 stycznia o godz. 11:50.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 26 stycznia, 11:50
środa, 28 stycznia, 14:25
piątek, 30 stycznia, 11:20
Za pomoc w realizacji tego odcinka programu dziękujemy:
Hotelowi Im Park w Jędrychowie
Spółdzielczej Mleczarni „Spomlek" w Radzyniu Podlaskim
przetwórni rybnej BMC we Władysławowie
4. odc. "Pascala po polsku"