"Patenciary": domowy ruszt z dwóch składników. Idealny do mięsa czy warzyw

"Patenciary": ruszt z dwóch składników
"Patenciary": domowy ruszt z pałeczek
Ziemniak + cebula + patyczki + fantazja Darii Ładochy = domowy ruszt. W programie „Patenciary” nasza prowadząca pokazała, jak z tych niepozornych składników stworzyć gadżet, który ułatwi przygotowywanie wielu potraw.

Pomysłowość i fantazja Darii Ładochy nie zna granic. Dzięki nim prowadząca program „Patenciary” korzystając z rzeczy i składników, które każda z nas ma w swojej kuchni, potrafi stworzyć coś naprawdę niezwykłego, co nie tylko urozmaici menu nasze oraz naszych dzieci, ale przede wszystkim usprawni i ułatwi kuchenne prace. Tak jak robi to domowy ruszt, który nasza mistrzyni kuchni błyskawicznie stworzyła z patyczków, ziemniaka oraz cebuli. Później upiekła na nim mięso, ale przecież z tak przygotowanego kuchennego gadżetu korzystać mogą także wegetarianie. Równie dobrze na pal można nabić przecież paprykę, bakłażana czy co tylko przyjdzie nam do głowy. Nie bójmy się eksperymentować w kuchni. Program „Patenciary” to przecież efekt kuchennych doświadczeń Darii Ładochy, Laury oraz Manii. Rezultaty? Pyszne.

składniki:

ziemniak

cebula

patyczki

przygotowanie:

Ziemniaka i cebulę przekrajamy na pół i ustawiamy je na sobie. Patyczki wbijamy tak, by przechodziły przez obydwa warzywa i tworzyły solidną podstawę. Voila! Mamy ruszt, na którym z powodzeniem można upiec np. aromatyczne mięso (jak zrobiła Daria Ładocha) lub ryby czy warzywa.

podziel się:

Pozostałe wiadomości