Soczysta, krwista, w ustach poezja czysta. W dziesiątym odcinku „Wiem, co jem” przedstawimy obiadową gwiazdę, czyli polędwicę. Ta wołowa kosztuje nawet 100 zł za kilogram – dlaczego jest taka droga? Czy warto jeść tę wieprzową? Kontrole pokazują, że opakowania aż ¼ wędlin były źle oznakowane! Ile mięsa jest w polędwicy sopockiej, a ile skrobi i wody? I czy jest tam w ogóle polędwica? Jak powinna wyglądać i pachnieć ta najświeższa? Katarzyna Bosacka sprawdzi też, gdzie łosoś i indyk mają polędwicę… Zobaczcie koniecznie!
A w „Wiem co kupuję” grillowanie na ekranie, czyli jak wybrać dobry ruszt. Przeszło 80 proc. Polaków uważa, że grillowanie to świetna forma spędzania wolnego czasu. Ale jak kupić idealnego grilla? Z czego powinien być wykonany, żeby wytrzymał kilka sezonów grillowania na działce i na balkonie? Czy warto kupić grill elektryczny? Podpowiemy też, co warto puścić z dymem, czyli jak wybrać węgiel, brykiet i rozpałkę. Zapraszamy!
EMISJA 10. odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 4 sierpnia o godz. 10:45.
niedziela, 4 sierpnia, 20:50
środa, 7 sierpnia, 22:00
piątek, 9 sierpnia, 17:10
sobota, 10 sierpnia, 8:55