U cioci na imieninach - śledź, pączki i wieprzowina. W kolejnym odcinku „Wiem, co jem" Kasia Bosacka sprawdzi, co warto podać gościom na przyjęciu. Kiedyś wystarczył talerz wędlin, jaja z majonezem i sałatka jarzynowa. Dziś na przyjęciu ma być zdrowo, no i światowo. W sklepach pełno gotowców na imprezy - koreczki rybne, przekąski serowe, salsy i dipy. Kontrola Inspekcji Jakości Handlowej stwierdziła jednak złe oznakowanie aż 1/3 produktów! W błąd wprowadzał nieprecyzyjny skład albo nazwa – np. Przysmak szefa – czyli... nie wiadomo co. To o jakich przekąskach nie wyrazić się z przekąsem?
A w „Wiem, co kupuję" pobite gary, czyli w czym gotować. Połowa Polek gotuje CODZIENNIE! Druga połowa kilka razy w tygodniu. Bez dobrego garnka ani rusz! Może kupić najpopularniejszy garnek aluminiowy? Problem w tym, że według badań cząsteczki aluminium dostają się z garnka aluminiowego do potrawy, a potem do naszego organizmu. A nadmiar aluminium prowadzi do uszkodzeń układu nerwowego i choroby Alzheimera. W tym odcinku Kasia Bosacka podpowie Wam, które garnki omijać z daleka.A czy warto wydać kilka stów na garnek żeliwny? A może lepiej zainwestować w szybkowar lub parowar? Która powłoka będzie najtrwalsza: teflonowa, ceramiczna czy tytanowa? Będzie też test kuchenny. Dowiecie się z niego, w którym garnku najszybciej ugotują się ziemniaki i z którego garnka wyjdą najsmaczniejsze. Zapraszamy!
6. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
PREMIERA szóstego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 5 kwietnia o godz. 11:30.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 6 kwietnia, 21:10
środa, 8 kwietnia, 21:55
czwartek, 9 kwietnia, 18:45
piątek, 10 kwietnia, 16:25
sobota, 11 kwietnia, 11:50