Śniadanie jest nie tylko ważnym posiłkiem na rozpoczęcie dnia, ale może być też wielką przyjemnością, gdy ma się pomysł na zrobienie czegoś oryginalnego, ale prostego i szybkiego.
Wielu osobom śniadanie kojarzy się z rutyną i brakiem pomysłu na różnorodność. Jajka, chleb, ser i dżem, to stałe elementy naszych polskich śniadań. Ale tak wcale nie musi być. Nie trzeba być mistrzem kuchni i wcale nie trzeba spędzić w niej mnóstwo czasu, żeby śniadanie było oryginalne, smaczne i zdrowe.
Co przygotować zamiast tradycyjnej jajecznicy, jak wykorzystać dwudniową chałkę, zamiast ją wyrzucać, jak wyczarować pyszne domowe musli, zamiast je kupować oraz jaka jest tajemnica puszystości omleta? Te sekrety prostego, niedrogiego i smacznego gotowania zdradzi odcinek "Pyszne 25" o śniadaniu.
Nauczycie się, jak zrobić jajka zapiekane w bułce kajzerce, tosty francuskie, domowe musli oraz omlet z pomidorkami, świeżą miętą i ricottą.
EMISJA 10. odcinka "Pyszne 25" w sobotę 10 sierpnia o 11:30
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 12 sierpnia, 17:35
wtorek, 13 sierpnia, 10:10
czwartek, 15 sierpnia, 15:55
piątek, 16 sierpnia, 7:50