PRZEPISY NA POTRAWY Z TEGO ODCINKA ZNAJDZIESZ TUTAJ >
Rodzinny obiad wcale nie musi być udręką dla osoby, która go przygotowuje. Dziewczyny obalą mit, że rodzinny obiad to przede wszystkim tradycyjne stanie przy garach.
Nie będzie nudnej choć poczciwej pomidorówki i schabowego, za to Agata zachwyci Was pomysłem na zieloną zupę – idealną zwłaszcza wiosną, a Olga na przykładzie steków z rostbefu z aromatyczną marchewką podpowie, jak zaserwować danie, by nie tylko smakowało, ale także ładnie prezentowało się na talerzu.
Na koniec dziewczyny zaskoczą Was nietypową wersją wszystkim dobrze znanej szarlotki – po poznaniu tego przepisu już nigdy nie zrobicie tradycyjnej szarlotki – zawsze będzie brakowało tego czegoś.
Sprawdźcie sami!
PREMIERA 5. odcinka "Szczypty smaku" w sobotę 4 maja o godz. 12:55.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 6 maja, 11:35
wtorek, 7 maja, 18:25
środa, 8 maja, 8:10
czwartek, 9 maja, 12:35