"Rozenek cudnie chudnie": odchudzanie zaczyna się w kuchni. Zobacz przepis na niskokaloryczne, ale sycące leczo

Rozenek cudnie chudnie: Małgorzata Rozenek-Majdan je leczo
"Rozenek cudnie chudnie": odchudzanie zaczyna się w kuchni. Zobacz przepis na niskokaloryczne, ale sycące leczo
Zobacz przepis na warzywne leczo Małgorzaty Rozenek-Majdan z 1. odcinka jej programu "Rozenek cudnie chudnie".

Odchudzanie zaczyna się w kuchni - to hasło, które powinnyście zapamiętać po 1. odcinku programu "Rozenek cudnie chudnie". Na początku ćwiczenia będą delikatne, więc chudnąć będziecie głównie dzięki zmianie nawyków żywieniowych. Nie chodzi jednak o głodzenie się! Jedzcie 4 posiłki dziennie, ale starajcie się, by były jak najbardziej bogate w warzywa i owoce.

Jednym z dań, które zrobisz szybko, a będzie stanowiło sycący i niskokaloryczny posiłek jest warzywne leczo. Przepis na nie pokazała Małgorzata Rozenek-Majdan w 1. odcinku swojego programu.

Do wykonania leczo będziesz potrzebować cebuli, cukinii, bakłażana, pieczarek, pomidora i pomidorów w puszce.

Na patelni rozgrzej dwie-trzy łyżki oliwy lub oleju. Cebulę pokój na na półksiężyce, cukinię i bakłażana w dużą kostkę, a pieczarki na ćwiartki. Podduś wszystko razem na patelni. Gdy warzywa zmiękną, dodaj pokrojonego w dużą kostkę pomidora i pół puszki pomidorów krojonych.

Duś całość aż warzywa będą się niemal rozpadać. Gotowe danie podawaj z bulgurem lub inną ulubioną kaszą, pamiętając, że warzywa powinny stanowić pół talerza.

Cały 1. odcinek "Rozenek cudnie chudnie" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

wtorek, 2 lutego, 15:10

piątek, 5 lutego, 16:25

sobotę, 6 lutego, 12:15

niedzielę, 7 lutego, 9:30

podziel się:

Pozostałe wiadomości