Odchudzanie zaczyna się w kuchni - to hasło, które powinnyście zapamiętać po 1. odcinku programu "Rozenek cudnie chudnie". Na początku ćwiczenia będą delikatne, więc chudnąć będziecie głównie dzięki zmianie nawyków żywieniowych. Nie chodzi jednak o głodzenie się! Jedzcie 4 posiłki dziennie, ale starajcie się, by były jak najbardziej bogate w warzywa i owoce.
Jednym z dań, które zrobisz szybko, a będzie stanowiło sycący i niskokaloryczny posiłek jest warzywne leczo. Przepis na nie pokazała Małgorzata Rozenek-Majdan w 1. odcinku swojego programu.
Do wykonania leczo będziesz potrzebować cebuli, cukinii, bakłażana, pieczarek, pomidora i pomidorów w puszce.
Na patelni rozgrzej dwie-trzy łyżki oliwy lub oleju. Cebulę pokój na na półksiężyce, cukinię i bakłażana w dużą kostkę, a pieczarki na ćwiartki. Podduś wszystko razem na patelni. Gdy warzywa zmiękną, dodaj pokrojonego w dużą kostkę pomidora i pół puszki pomidorów krojonych.
Duś całość aż warzywa będą się niemal rozpadać. Gotowe danie podawaj z bulgurem lub inną ulubioną kaszą, pamiętając, że warzywa powinny stanowić pół talerza.
Cały 1. odcinek "Rozenek cudnie chudnie" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
wtorek, 2 lutego, 15:10
piątek, 5 lutego, 16:25
sobotę, 6 lutego, 12:15
niedzielę, 7 lutego, 9:30