Składniki na jedną porcję:
trzy łyżki ugotowanej komosy ryżowej
pół mozzarelli
pół zielona ogórka szklarniowego lub kilka gruntowych
pół awokado
pół gruszki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
ulubione świeże zioła
Przygotowanie:
Odkrój po pół cukinii i ogórka i je obierz. Ogórka przekrój wzdłuż na 4 części, wydrąż pestki i pokrój w kostkę. Z cukinii zrób makaron. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę. Połowę miąższu oddziel od skórki łyżką i pokrój na kawałki. Drugą połowę skrop sokiem z połowy cytryny, a resztę soku wyciśnij do sałatki. Połowę gruszki pokrój na cienkie plasterki. To samo zrób z mozzarellą. Wszystko dodaj do kaszy, polej oliwą i posyp ziołami. Gotowe!
5. odcinek "Rozenek cudnie chudnie" w poniedziałek 1 marca o godz. 20:10.
Powtórki odcinka:
środa, 3 marca, 13:40
piątek, 5 marca, 15:45
sobota, 6 marca, 11:45
niedziela, 7 marca, 10:15