S.O.S. dla sosu i tostery w "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"

Wiem, co jem i wiem, co kupuję
Wiem, co jem i wiem, co kupuję

W zeszłym roku na gotowe sosy Polacy wydali aż 570 ml zł. Najwięcej na te ze słoika i z puszki, drugie miejsce zajęły sosy z torebki. Nic dziwnego, w końcu to szybkie, łatwe i tanie. Ale czy zdrowe? W „Wiem co jem" sprawdzimy, z czym najlepiej podać nasz obiad. Zobaczymy, ile grzybów jest w sosie grzybowym i ile pomidorów ma ten pomidorowy. Przekonamy się, co w sosach z torebki robi tłuszcz palmowy i czy naprawdę jest taki niezdrowy. Przetestujemy sos pieczarkowy i zobaczymy, czy ochotnicy odróżnią ten domowy od tego w proszku. Podpowiemy, jak łatwo przygotować sosy w domu. By zawsze „być w sosie", oglądajcie „Wiem co jem".

Podłużne, kwadratowe, wysokie, niskie, matowe, czy z połyskiem? Tostery. W „Wiem, co kupuję" sprawdzimy, który z nich sprawi, że zarumienimy się z zachwytu. Poddamy tostery bezlitosnym testom, aby zbadać, który zrobi najlepszą grzankę, zużywając najmniej energii. Przyjrzymy się także opiekaczom i wybierzemy ten, z którego kanapki są gorące i chrupiące.

EMISJA czwartego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 21 czerwca o godz. 11:15.

Powtórki odcinka:

środa, 24 czerwca, 21:55

czwartek, 25 czerwca, 18:35

piątek, 26 czerwca, 15:00

sobota, 27 czerwca, 11:05

podziel się:

Pozostałe wiadomości