Ile Polaków go kocha, tyle nienawidzi. Ramen - potrawa pochodząca z Japonii, od ok. dwóch lat podbija Polskę. Długo gotowany bulion z makaronem, grzybami, jajkiem i mięsem to hit w wielu restauracjach. Co jest w nim takiego niezwykłego?
Gwiazdy w "Subiektywnym rankingu smaków" wskazują kilka powodów: ramen to takie pierwsze i drugie danie w jednym, można go jeść siorbiąc, jest tłusty i sycący. Niektórzy zadeklarowali nawet, że mogliby go jeść codziennie!
W naszym programie nie zabrakło jednak przeciwników tej potrawy: znany kucharz Tomasz Jakubiak, nazwał siebie nawet "największym hejterem ramenu", a Kasia Bosacka podkreśliła, że od japońskiego dania woli stary, dobry polski rosół.
A Wy co wolicie?
Cały 2. odcinek "Subiektywnego rankingu smaków" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
wtorek, 7 maja, 15:10
środa, 8 maja, 23:30
sobota, 11 maja, 12:05