W czwartym odcinku swojego nowego programu Gordon Ramsay przyrządzi kolorowe, wyraziste w smaku i obfite potrawy. Na dobry początek dnia mistrz kuchni zrobi dla nas iście królewskie śniadanie, na którym poda francuskie croissanty nadziewane soczystą, pikantną kiełbaską i rozpływającym się w ustach serem.
Na obiad zaserwuje ognistą zupę meksykańską, podaną z chipsami z tortilli i cudownym, pomidorowym dipem. Jak zawsze będzie miał pomocnika – tym razem w tej roli wystąpi jego najstarsza córka Megan. Wspólnie przygotują fenomenalną, sycącą kolację.
Gwoździem programu będzie pieczona kaczka, którą podadzą z naleśnikami, sosem z czarnej fasoli, soi i złocistego miodu oraz aromatyczną sałatką.
A na deser wyczarują bananową tartę, której jednym z dodatków będzie... pieprz. Jak zapewnia sam mistrz - w kuchni warto eksperymentować!
PREMIERA czwartego odcinka programu "Gordon Ramsay: We własnej kuchni" w sobotę, 7 grudnia o godz. 11:30.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 9 grudnia, godz. 11:10
środa, 11 grudnia, godz. 13:45