Bohaterem tego odcinka "Pyszne 25" jest szpinak - przez jednych kochany, przez innych znienawidzony. Ania Starmach postanowiła zatrzeć przykre wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to szpinak kojarzył nam się z niesmaczną, zieloną papką i pokazać jak przygotować trzy ciekawe potrawy przygotowane na bazie tego niedocenianego warzywa.
Na początek Ania zaproponuje pyszne szpinakowe śniadanie - jajka ze szpinakiem w połączeniu z tostami z łososiem. Następnie nauczy nas przyrządzać zupę szpinakową podawaną z chipsami z szynki i z paluszkami serowymi, która z pewnością zadowoli gusta wymagających smakoszy. Na koniec Ania zaproponuje coś dla amatorów sałatek - sałatkę a la cesar ze szpinakiem w roli głównej. Sałatka ta sprawdzi się idealnie nie tylko jako przystawka, ale również jako danie główne.
EMISJA 1. odcinka "Pyszne 25" w sobotę 10 stycznia o godz. 11:25.
Powtórki odcinka:
wtorek, 13 stycznia, 13:45
środa, 14 stycznia, 8:05
czwartek, 15 stycznia, 13:55
piątek, 16 stycznia, 11:00
Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy :innemeble.pldekoterapia.pl
ZOBACZ TAKŻE:
Przepisy z pierwszego odcinka "Pyszne 25" >
Weekend ze szpinakiem w TVN Style >