"Sztuka mięsa": ślonski łobiod w wersji Tomka Jakubiaka

"Sztuka mięsa": ślonski łobiod Tomka Jakubiaka
"Sztuka mięsa": ślonski łobiod Tomka Jakubiaka
Inspiracji do dań z 6. odcinka programu "Sztuka mięsa" Tomek Jakubiak szukał na Śląsku. Na tradycyjny "ślonski łobiod" zaproponował zrazy ze smażonymi kopytkami oraz gulasz cielęcy na placku ziemniaczanym.

W 6. odcinku programu „Sztuka mięsa” będziemy smakować potraw inspirowanych kuchnią śląską. W swojej kuchni prowadzący Tomek Jakubiak przygotuje zrazy faszerowane kiszoną kapustą ze smażonymi kopytkami oraz gulasz cielęcy na białym winie podany na placku ziemniaczanym.

Wiedzy na temat śląskiej kuchni zaczerpnie u źródła, a dokładnie w Katowicach, gdzie jego bliska znajoma Magda Nowaczewska szefuje restauracji Śląska Prohibicja. Wspólnie przygotują kaczkę pieczoną w całości, z jabłkami i żurawiną.

PREMIERA 6. odcinka "Sztuki mięsa" w środę 25 marca o godz. 17:25.

Powtórki odcinka:

czwartek, 26 marca, 13:25

piątek, 27 marca, 15:55

sobota, 28 marca, 9:10

poniedziałek, 30 marca, 14:25

podziel się:

Pozostałe wiadomości