Waldek restaurację i hotelik "Gościniec na Półwyspie" zbudował sam, własnymi rękami. Teraz prowadzi ją wraz z dwiema córkami. Gotowanie jest dla nich nie tylko pracą, ale i pasją. W 5. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" Tomek Jakubiak nie tylko odwiedza klimatyczne wnętrza tej rodzinnej restauracji, ale przede wszystkim próbuje jej specjałów.
Wraz z kobietami przygotowuje w kuchni kurczaka, później udaje się do ogrodu, by spróbować specjalność Waldka - łososia pieczonego w ognisku. Kucharz ma swoją własną, nieoczywistą metodę na przygotowanie aromatycznej ryby. Filety nadziewa na deski tak, że ogień "dotyka" ryby. Efekt jest niesamowity.
5. odcinek programu "Sztuka mięsa" obejrzysz jeszcze w:
czwartek, 19 marca, 13:10
piątek, 20 marca, 15:55
sobota, 21 marca, 9:40
poniedziałek, 22 marca, 14:25