"Sztuka mięsa": tak przygotowanego łososia Tomek Jakubiak jeszcze nie jadł!

"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony w ognisku
"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony na palu? Popisowe danie właściciela "Gościńca na Półwyspie"
Restaurację "Gościniec na Półwyspie" w Międzyrzeczu odwiedził Tomek Jakubiak w 5. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa". Jej właściciel pokazał prowadzącemu jak przygotowuje swoje popisowe danie, czyli łososia pieczonego na palu.

Waldek restaurację i hotelik "Gościniec na Półwyspie" zbudował sam, własnymi rękami. Teraz prowadzi ją wraz z dwiema córkami. Gotowanie jest dla nich nie tylko pracą, ale i pasją. W 5. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" Tomek Jakubiak nie tylko odwiedza klimatyczne wnętrza tej rodzinnej restauracji, ale przede wszystkim próbuje jej specjałów.

Wraz z kobietami przygotowuje w kuchni kurczaka, później udaje się do ogrodu, by spróbować specjalność Waldka - łososia pieczonego w ognisku. Kucharz ma swoją własną, nieoczywistą metodę na przygotowanie aromatycznej ryby. Filety nadziewa na deski tak, że ogień "dotyka" ryby. Efekt jest niesamowity.

5. odcinek programu "Sztuka mięsa" obejrzysz jeszcze w:

czwartek, 19 marca, 13:10

piątek, 20 marca, 15:55

sobota, 21 marca, 9:40

poniedziałek, 22 marca, 14:25

podziel się:

Pozostałe wiadomości