Tanie i efektowne dekoracje

Dekoracje cukiernicze
Dekoracje cukiernicze

Dekorowanie ciast wymaga specjalnego asortymentu – foremek, szablonów, barwników, pędzelków, rurek i tylek. Taki komplet może nas sporo kosztować. Co więc zrobić, by każdy deser wyglądał tak, że aż cieknie ślinka bez zbędnych kosztów? Pascal spotkał się z Aleksandrą Sową, mistrzynią cukiernictwa, by zdradzić widzom, jak wykonać piękne dekoracje w prosty i tani sposób.

By to uczynić, nie potrzeba wiele – z polskiego, soczystego jabłka można wykonać zgrabny wachlarzyk. Tradycyjna, cukiernicza dekoracja z pomarańczy w rzeczywistości jest bardzo prosta do wykonania – należy wykroić trzy plastry, nie docinając skórki do końca, następnie przeciąć do środka, wygiąć w odpowiedni sposób i gotowe! Kto by pomyślał, że to takie proste? A jeżeli jesteś fanem owoców sezonowych, truskawka to niezbędny składnik każdego letniego ciasta – Aleksandra pokaże jak wykonać truskawkowe „różyczki".

Jeżeli chcesz, by Twoje desery wyglądały bardziej apetycznie, nie przegap odcinka „Pascala po polsku" 7 września o 13.55, by poznać tajniki cukiernictwa!

ZOBACZ OPIS I GODZINY EMISJI ODCINKA >

podziel się:

Pozostałe wiadomości