Tomasz Jakubiak gościem „#agatasiękręci w Stylach”. Będzie nie tylko o mięsie!

Sztuka mięsa | Tomasz Jakubiak
Sztuka mięsa | Tomasz Jakubiak
W cyklu „#agatasiękręci w Stylach” tak pysznie jeszcze nie było! We wtorek 28 lipca Agatę Młynarską odwiedzi prowadzący program „Sztuka mięsa”, ale przede wszystkim świetny kucharz Tomasz Jakubiak. Czy poza swoją kuchnią będzie równie wygadany, co podczas gotowania?

Tydzień temu, 21 lipca, Agata Młynarska w naszym cyklu „#agatasiękręci w Stylach” po raz pierwszy gościła mężczyznę. Wówczas porozmawiała ze swoim serdecznym przyjacielem i prowadzącym „Patent na dom” Krzysztofem Miruciem (rozmowę znajdziecie tutaj). Teraz czas na drugiego z facetów TVN Style. 28 lipca na Instagramie TVN Style punktualnie o godzinie 21 pojawi się Tomasz Jakubiak.

Jego również chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Przez całą wiosnę pokazywał nam nieoczywiste miejsca w Polsce, w których można naprawdę pysznie zjeść, a także prezentował swoje sposoby na mięsne dania. Jego wariacje na temat klasycznych potraw były lekkie oraz nowoczesne, choć nie brakowało też bardziej tradycyjnych akcentów. Co tu dużo mówić – w 3. Sezonie programu „Sztuka mięsa” było po prostu przepysznie.

I wcale nie tak skomplikowanie. Tomasz Jakubiak potrafił bowiem wytłumaczyć nam, jak ugotować nawet najbardziej wyszukane mięsne dania. Pokazywał swoje sposoby, jak przyrządzić je szybko, łatwo, przyjemnie i przede wszystkim smacznie. Ale nie tylko dzięki tym wszystkim smakowitością pokochaliśmy format „Sztuka mięsa”.

Gdyby nie charyzma oraz gadatliwość prowadzącego byłby to kolejny, przeciętny program kuchenny. Ale dystans, poczucie humoru oraz urok jego prowadzącego sprawiał, że tego po prostu przyjemnie się słuchało. Poza kolejnymi przepisami poznaliśmy także wiele anegdot i ciekawostek z życia naszego prowadzącego.

Ale przed nami wciąż wiele do odkrycia. We wtorek 28 lipca do rozmowy na wszelakie tematy naszego wybitnego kucharza i świeżo upieczonego ojca Tomasza Jakubiaka spróbuje namówić Agata Młynarska. Początek odcinka „#agatasiękręci w Stylach” jak zwykle o godzinie 21. Czekamy na Was na profilu TVN Style na Instagramie.

Przepisy z 3. sezonu programu "Sztuka mięsa"

"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
"Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami
"Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami
"Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem
"Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem
"Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu
"Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu
"Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży
"Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
"Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków
"Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków
"Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii
"Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii
"Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym
"Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym
"Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego
"Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego
"Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe
"Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe
"Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni
"Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni
"Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków
"Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków
"Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem
"Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem
"Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej
"Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej
"Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą
"Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą
"Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04
"Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04
"Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce
"Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce
"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": podkręcona sałatka z buraków
"Sztuka mięsa": podkręcona sałatka z buraków
"Sztuka mięsa": konfitowana golonka z indyka
"Sztuka mięsa": konfitowana golonka z indyka
"Sztuka mięsa": kluski kukurydziane z grzybami
"Sztuka mięsa": kluski kukurydziane z grzybami
"Sztuka mięsa": ryba gotowana w sosie sojowym. S03E02
"Sztuka mięsa": ryba gotowana w sosie sojowym. S03E02
Sztuka mięsa: przepis na prostą sałatkę z patisonów konserwowych
Sztuka mięsa: przepis na prostą sałatkę z patisonów konserwowych
Sztuka mięsa: schab smażony bez tłuszczu w sosie jabłkowo-musztardowym z cytrynową fasolką szparagową. S03E01
Sztuka mięsa: schab smażony bez tłuszczu w sosie jabłkowo-musztardowym z cytrynową fasolką szparagową. S03E01
"Sztuka mięsa": dodatek do golonek - smażony chrupiący chleb musztardowy
"Sztuka mięsa": dodatek do golonek - smażony chrupiący chleb musztardowy

Przepisy z 3. sezonu programu "Sztuka mięsa"

podziel się:

Pozostałe wiadomości