Gdzie stołuje się Tomasz Jakubiak? W restauracjach polecanych w "Sztuce mięsa"!

Tomasz Jakubiak w restauracji
"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony na palu? Popisowe danie właściciela "Gościńca na Półwyspie"
W programie "Sztuka mięsa" Tomasz Jakubiak często wraca do wspomnień z dzieciństwa czy odwołuje się do swoich doświadczeń. Ten program jest po prostu "jego". Jego są przygotowywane dania czy nie całkiem tradycyjne przepisy. Nie inaczej jest w przypadku odwiedzanych i polecanych przez kucharza restauracji. W przypadku Jakubiaka pozytywne opinie płyną prosto z serca, bo pokazuje w nich miejsca, które odwiedza z bliskimi w wolnym czasie. Tak jak w przypadku Gościńca na Półwyspie, gdzie był zarówno w 5. odcinku 3. sezonu, jak też w ostatni weekend.

W programie "Sztuka mięsa" Tomasz Jakubiak przede wszystkim gotuje i pokazuje, jak stworzyć pyszne potrawy z tytułowego mięsa. Przygotowywanie niecodziennych dań to nie tylko jego praca, ale także pasja. Swoją ogromną wiedzę na temat gotowania kucharz rozwija także w swoim wolnym czasie i dlatego w 3. sezonie zaprezentował nam mnóstwo prostych przepisów.

Tomasza Jakubiaka cenimy jednak nie tylko za spore umiejętności kulinarne (a która z nas nie ceni mężczyzn czujących się w kuchni jak ryby w wodzie?), ale także za charakter: dystans do siebie, poczucie humoru oraz szczerość. Swój program "Sztuka mięsa" tworzy z sercem. W swoich przepisach często odwołuje się do wspomnień z dzieciństwa czy doświadczeń. Nie inaczej jest w przypadku restauracji, które nam poleca.

W każdym z ośmiu odcinków 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" zabrał nas bowiem do jakiejś polskiej restauracji. Były to przybytki rozrzucone po całej Polsce, ale jak zapewniał Jakubiak - warto pokonać trochę kilometrów, żeby tam trafić. Opowiadał, że sam trafił do nich już jakiś czas temu i dokładnie sprawdził jeszcze przed nagraniem programu. Każde jego polecenie miało płynąć z serca, bo te miejsca po prostu odwiedza w swoim wolnym czasie.

"Sztuka mięsa": Tomasz Jakubiak w restauracji
"Sztuka mięsa": Tomasz Jakubiak w restauracji
Źródło: instagram.com/tomasz_jakubiak/

I rzeczywiście. Za pomocą Instagrama pochwalił się swoją ostatnią wycieczką. W weekend odwiedził Gościniec na Półwyspie, do którego zabrał nas w 5. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa". Wraz z właścicielami przygotował wówczas dwa dania, jednym z nich był łosoś pieczony na palu. Naszemu kucharzowi to nie-mięsne danie smakowało tak bardzo, że postanowił pojawić się w Międzyrzeczu ponownie, tym razem wraz z najbliższymi. - Jak zawsze obłędne jedzenie a ludzie którzy to prowadzą serce na dłoni - zachwalał jedną ze swoich ulubionych restauracji.

Pozostałe swoje ulubione miejsca, w których pojawia się w czasie wolnym i bez świateł oraz kamer, zaprezentował w innych odcinkach programu "Sztuka mięsa". Sprawdźcie - być może któreś z nich znajduje się całkiem blisko was i teraz, gdy znowu są otwarte, warto je odwiedzić i docenić.

Te restauracje odwiedził Tomasz Jakubiak w 3. sezonie "Sztuki mięsa"

"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony na palu? Popisowe danie właściciela "Gościńca na Półwyspie"
"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony na palu? Popisowe danie właściciela "Gościńca na Półwyspie"
"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony na palu? Popisowe danie właściciela "Gościńca na Półwyspie"
"Sztuka mięsa" : na mięsne, śląskie gotowania Tomka Jakubiaka namawiać nie trzeba
"Sztuka mięsa" : na mięsne, śląskie gotowania Tomka Jakubiaka namawiać nie trzeba
"Sztuka mięsa": Tomek Jakubiak po prawdziwy zylc pojechał na Kaszuby
"Sztuka mięsa": Tomek Jakubiak po prawdziwy zylc pojechał na Kaszuby
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle

Te restauracje odwiedził Tomasz Jakubiak w 3. sezonie "Sztuki mięsa"

podziel się:

Pozostałe wiadomości