Dorota Szelągowska kuchnie nie tylko projektuje, ale i chętnie je odwiedza - ma do tego okazję w naszym programie "Tu jest pięknie", w którym odwiedza najpiękniejsze hotele w Polsce. W 7. odcinku 3. sezonu trafiła do Lemon Resort Spa, które słynie nie tylko z pięknych widoków na Jezioro Rożnowskie, ale też z restauracji.
Szefem kuchni jest tu Janusz Garncarczyk, który stawia na produkty regionalne. Dla Doroty Szelągowskiej przygotował średnio wysmażony stek z puree z fasoli Piękny Jaś, warzywa smażone i sos demi-glace (zredukowany bulion z kości cielęcych). Na stworzenie tego dania miał tylko kilkanaście minut, bo wcześniej planował podać Dorocie sandacza. Gdy okazało się, że nasza prowadząca nie jada ryb, szybko musiał zmienić plany. Na szczęście Szelągowskiej zasmakował podany przez niego stek - tak bardzo, że powiedziała szefowi kuchni, że go kocha!
Zobaczcie fragment programu!
Cały 7. odcinek "Tu jest pięknie" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
środę, 26 czerwca, 22:55
sobotę, 29 czerwca, 11:35