W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Jest bowiem udowodnione naukowo, że taki jeden dzień wpływa niezwykle korzystnie nie tylko na nasze zdrowie, ale także samopoczucie i urodę. Wśród wyznawców trendu bezmięsnych poniedziałków są gwiazdy z całego świata - Pink, Kevin Spacey, Vivienne Westwood i Twigy, a także nasze prowadzące - Agata i Olga :)
W kolejnym odcinku "Szczypty smaku" dowiemy się, jak w maksymalnie przyjemny sposób zrezygnować z mięsa w jednym dniu w tygodniu. Dziewczyny zdradzą swój ulubiony wegetariański przepis na papryki faszerowane soczewicą w sosie z pieczonej papryki. Odpowiedzą, jak zrobić supermodny i superzdrowy burger z komosy ryżowej. Pokażą też, jak szybko przygotować pełne egzotycznych aromatów zielone curry z warzywami i makaronem ryżowym. Będzie smacznie, będzie zdrowo, będzie trendy i będzie bez mięsa! Oglądajcie "Szczyptę smaku".
PREMIERA siódmego odcinka "Szczypty smaku" w czwartek 20 listopada o godz. 14:00.