Symbol Sahary? Oczywiście - wielbłąd! Na farmie dromaderów, którą odwiedził Pascal w Algierii, żyje 500 samic, które codziennie dają 400 litrów mleka. Pascalowi przypadło w udziale dojenie, a potem rywalizowanie o świeże mleko z malutkim dromaderem. Bo mleko, podobnie jak mięso wielbłądzie jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe.
Wśród niezwykłych przysmaków algierskiej kuchni są steki z wielbłądziego mięsa, a tłuszcz z garba wykorzystuje się jako... lekarstwo na kaszel.
Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej o kulinarnych zwyczajach Algierczyków, a także poznać najnowsze przepisy Pascala, oglądajcie „Smakuj świat z Pascalem". Nowe odcinki ze słonecznej Algierii – już w święta wielkanocne na antenie TVN STYLE.
PREMIERY dwóch odcinków w niedzielę 20 kwietnia o godz. 13:50 i 14:20.