Kolorowe, słodkie, same lepią się do palców. Bomba kaloryczna, czy zdrowa przekąska? Cały siódmy odcinek „Wiem, co jem" Kasia Bosacka będzie myśleć o niebieskich migdałach... i innych bakaliach.
Statystyczny Polak zjada rocznie prawie 2 kilogramy bakalii. Stają się one symbolem zdrowego życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach prawdziwe cuda: kokony owadów, spleśniałe owoce, zjełczałe orzechy i oszukany skład.
Jakich sztuczek używają producenci, żeby ukryć przed nami konserwant - dwutlenek siarki? Co w bakaliach robią pochodne ropy naftowej, których używa się do produkcji smarów silnikowych?
Nieustraszona Kasia Bosacka pomoże Wam znaleźć najlepsze bakalie – podpowie, które orzechy są najzdrowsze, znajdzie bakalie na poprawę humoru i sprawdzi, czemu suszone morelki zawdzięczają pomarańczowy kolor. Zapraszamy!
PREMIERA siódmego odcinka "Wiem, co jem" w niedzielę 13 kwietnia o godz. 11:40.
Powtórki odcinka:
niedziela, 13 kwietnia, 20:20
środa, 16 kwietnia, 21:25
czwartek, 17 kwietnia, 19:20
sobota, 19 kwietnia, 9:20