"Wiem, co jem i wiem, co kupuję": O rety, etykiety!

O RETY ETYKIETY!
O RETY ETYKIETY!

Kiedyś jedliśmy mięso ze świniaka, mleko prosto od krowy, a chleb z pieca i nikt nam do jedzenia chemii nie sypał. Dziś producenci prześcigają się, czyj jogurt będzie najgładszy, czyje płatki najbardziej chrupiące, a sok najbardziej czerwony. A do tego ma być tanio, jak najtaniej, więc na potęgę sypią barwniki, zagęstniki i konserwanty. Rocznie zjadamy ponad dwa kilogramy dodatków do żywności. Nie jest łatwo połapać się w długiej liście składników zawartych na etykiecie! Na które warto uważać, a na które machnąć ręką? Czy jak będziemy jeść przetworzoną żywność pełną „E” zachorujemy na raka? Czy wszystkie konserwanty są niezdrowe? Czym różnią się aromaty sztuczne od naturalnych? W pierwszym odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka zrobi specjalnie dla Was wielką powtórkę z czytania składów!

A w „Wiem, co kupuję” zobaczymy, co działa na ciała! Producenci preparatów do ciała zapewniają, że każdy ich kolejny produkt nas ujędrni, wyszczupli i wypielęgnuje. Kasia Bosacka sprawdzi, czy rzeczywiście tak gładko można osiągnąć gładkie ciało. Koniecznie zobaczcie też nasz eksperyment, w którym 3 dziewczyny przez 4 tygodnie sprawdzają obietnice producentów balsamów. Czy badanie ich skóry potwierdzi skuteczność preparatów do ciała?EMISJA 1. odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 6 sierpnia o godz. 11:25.

Powtórki odcinka:

niedziela, 6 sierpnia, 19:30

wtorek, 8 sierpnia, 21:40

czwartek, 10 sierpnia, 17:25

sobota, 12 sierpnia, 8:00

Zobacz zwiastun:

"Wiem, co jem i wiem, co kupuję" - wprowadzenie

"Wiem, co jem i wiem, co kupuję" - wprowadzenie

podziel się:

Pozostałe wiadomości