Szybkie, proste, tanie. Z każdym chrupnięciem budzą nas do życia. Płatki. Podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. A tymczasem międzynarodowy test organizacji konsumenckich wykazał, że większość płatków zawiera za dużo cukru, tłuszczu i dużą dawkę soli, za to za mało błonnika.
Kasia Bosacka sprawdzi, czy chrupki toffi z mlekiem to dobry początek dnia, czy raczej początek cukrzycy i nadciśnienia. Czy wierzyć producentom, kiedy piszą, że ich płatki są z „pełnego ziarna" i „bogate w błonnik i minerały"? Czy te z napisem „fit" to mit?
Z trzeciego odcinka nowej serii „Wiem, co jem" dowiedzcie się, czy płatki to śniadanie na kolanie, czy śniadanie na szóstkę? Zapraszamy!
3. odc."Wiem, co jem"
PREMIERA trzeciego odcinka "Wiem, co jem" w niedzielę 16 marca o godz. 11:40.
Powtórki odcinka:
niedziela, 16 marca, 20:15
środa, 19 marca, 21:25
czwartek, 20 marca, 19:20
sobota, 22 marca, 8:50