"Wiem, co jem": słone przekąski

Wiem, co jem
Zwiastun 12. odcinka "Wiem, co jem"

Jest impreza, są przekąski! Serowe, paprykowe, bekonowe. Tłuste, chrupiące, uzależniające. Orzeszki, chipsy, krakersy, słone paluszki. Cały kolejny odcinek „Wiem, co jem" chrupiemy i pogryzamy!

Statystyczny Polak rocznie wrzuca do swojego brzucha przeszło dwa kilogramy słonych przekąsek! Połowa Polaków sięga po przekąski kilka razy w tygodniu, i to nie tylko na imprezach, ale w pracy i w domu.

Tymczasem, jak wykazała Inspekcja Handlowa, ta i tak już niezdrowa żywność jest przez nieuczciwych producentów dodatkowo fałszowana! Sól kuchenna w tych produktach bywa zastępowana solą drogową pełną rakotwórczych i szkodliwych dla serca związków siarki i potasu.

Czy mieszanka ziemniaczanego proszku, grysiku, tłuszczu i soli nie zaszkodzi nam za bardzo? Skoro jeden chips ma aż 1/3 tłuszczu to jak często możemy sobie pozwolić na te przegryzki? Jak się robi równiutkie chipsy-klony? Czy w chipsach serowych jest w ogóle ser?

Nieustraszona Kasia Bosacka postara się znaleźć odpowiedzi na wszystkie te pytania.

Zobaczcie koniecznie!

PREMIERA dwunastego odcinka "Wiem, co jem" w niedzielę 18 maja o godz. 11:40.

Powtórki odcinka:

niedziela, 18 maja, 20:10

środa, 21 maja, 21:25

sobota, 24 maja, 9:00

podziel się:

Pozostałe wiadomości