"Wszystko o jedzeniu": czekolada

Wszystko o jedzeniu
Wszystko o jedzeniu

Czy znacie kogoś, kto nie kocha czekolady?! Nawet ci, którzy nie przepadają za słodyczami, mają do niej słabość. W tym odcinku znajdziemy się w kuszącym czekoladowym świecie i dowiemy, czym różni się czekolada deserowa od ciemnej i białej. Badać, czy są pyszne, nie musimy, ale zbadamy, czy są zdrowe. Aztekowie uważali, ze czekolada to afrodyzjak, my dowiemy się, czy to prawda. Zbadamy też, czy rzeczywiście jej spożycie powoduje trądzik i jak jest wykorzystywana w kosmetyce. Zapraszamy!

PREMIERA trzeciego odcinka "Wszystko o jedzeniu" we wtorek 21 marca o godz. 20:25.

Powtórki odcinka:

czwartek, 23 marca, 7:20 i 16:55

sobota, 25 marca, 8:30

wtorek, 28 marca, 14:35

podziel się:

Pozostałe wiadomości