W tym odcinku zajmiemy się niskotłuszczowym białkiem, kojarzącym się głównie z hormonami wzrostu, antybiotykami i zastrzykami. Kurczak, bo o nim mowa to uniwersalny punkt na wielu listach zakupów. Je się go na całym świecie podawanego z ryżem, pieczonego, w zupie, smażonego, z makaronem, z curry... Ile wiemy o spożywanych kurczakach? Czy „kurczak wiejski" naprawdę mieszka na wsi? Czym mięso kurczaka różni się od innych mięs? Który gatunek zwycięży w teście na najlepszy smak? Czy znajdziemy zdrowy zamiennik nuggetsów? Prowadząca program Nikki Muller zaprasza na kurczakowe śledztwo!
PREMIERA pierwszego odcinka "Wszystko o jedzeniu" we wtorek 7 marca o godz. 20:25
Powtórki odcinka:
czwartek, 9 marca, 7:25 i 16:55
sobota, 11 marca, 8:15
wtorek, 14 marca, 14:25