"Wszystko o jedzeniu": przechowywanie żywności

Dziś przyjrzymy się nie żywności, ale sposobom jej przechowywania. Jednym słowem: pomówimy o opakowaniach. Jedzenie bywa przechowywane bardzo różnie: w puszkach, kartonach, szkle, plastiku i folii. Opakowanie jest integralną częścią produktu, który kupujemy. Jak wpływa ono na nasze decyzje i wybór produktu? Co oznaczają kolory i do jakich emocji się odwołują? Czy opakowanie zawsze w 100% pokazuje to, co jest w środku? Czy każdy rodzaj opakowania jest bezpieczny dla produktu? Jak wygląd opakowania wpływa na dzieci i młodzież, które kompletnie nie są świadome marketingowych trików, więc się przed nimi nie bronią? Przeprowadzimy też ciekawy eksperyment pytając ludzi spotkanych na ulicy o najbardziej słodki z czterech prezentowanych deserów. Wszystkie odpowiedzi będą takie same i wszystkie…błędne! Jak uzasadnią swój wybór uczestnicy eksperymentu? Wszyscy odpowiedzą to samo: „Po opakowaniu sądząc…”

PREMIERA 12. odcinka "Wszystko o jedzeniu" we wtorek 20 czerwca o godz. 20:25.

Powtórki:

czwartek, 22 czerwca, 16:55

sobota, 24 czerwca, 8:00

wtorek, 27 czerwca, 14:15

podziel się:

Pozostałe wiadomości