Chyba nie ma osoby, która od czasu do czasu nie da się skusić na odrobinę słodkości. Prawdziwe łasuchy nawet z pełnym brzuchem znajdą miejsce na deser! A co jeżeli słodycze mogą być nie tylko smaczne, ale i zdrowe? Pascal, kierując się tą zasadą, pokaże, jak zrobić przepyszne, domowe ciasteczka z ziarenkami. Dla fanów oryginalnych słodkich przekąsek kucharz przygotuje domowe batoniki z tartą marchewką i bakaliami, zdradzi także swój ulubiony przepis na czekoladowy sernik podawany z sałatką z owoców leśnych.
Ale „Pascal po polsku" to nie tylko gotowanie! Razem z Pascalem wybierzemy się do, pierwszej w Polsce, pasieki na dachu... warszawskiego wieżowca i udowodnimy, że świeży miód można zbierać nawet w centrum Warszawy! Dowiecie się także, jak dekorować domowe wypieki, by zachwycały nie tylko smakiem, ale i wyglądem.
Obejrzyjcie odcinek „Pascala po polsku" 3 stycznia o 12:00 i... osłódźcie sobie życie!
Powtórki odcinka:
piątek, 9 stycznia, 11:15
poniedziałek, 12 stycznia, 12:50
środa, 14 stycznia, 14:25
Za pomoc w realizacji programu dziękujemy:
Mera Spa Hotel w Sopocie
Regent Warsaw Hotel
Restauracja Kluska Polska w Warszawie
Stodoła Wszystkich Świętych w Regowie
Cook Up Studio w Warszawie
oraz pani Aleksandrze Sowie z cukierni Sowa
Pierwszy odcinek "Pascala po polsku"