"Co słychać?": Kiszonki to prawdziwe bogactwo dla naszych jelit!

"Co słychać?": Rozmowa o kiszonkach
"Co słychać?": Rozmowa o kiszonkach
Wielkimi krokami zbliża się jesień, a to oznacza tylko jedno - przed nami idealny czas na... kiszenie! A kisić można właściwie wszystko - nie tylko warzywa czy owoce, ale też łodygi, liście oraz korzenie. W programie "Co słychać?" - reporterka Klaudia Nawrocka Pawlik na temat kiszonek porozmawiała z edukatorką żywieniową - Iwoną Zasuwą.
Co słychać?: Kiszonki

Kiszonki to bogactwo dla naszych jelit. Za sprawą kiszenia możemy dostarczać je do organizmu przez cały rok. W programie "Co słychać?" - Klaudia Nawrocka Pawlik wspólnie z Iwoną Zasuwą zaprezentowały, w jaki sposób przygotować zarówno tradycyjne kiszonki, jak i te nieoczywiste.

Kobiety postawiły na ukiszenie marchewki oraz... cytryny. Poza przepisami przypomniały także, jak ważne jest, aby przed całym procesem upewnić się, że zarówno nasze ręce, jak i naczynie do kiszonki - są sterylnie czyste. Zachęcamy do zainspirowania się poradami z materiału w celu przygotowania własnych smakołyków.

Odcinki programu "Co słychać?" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 18:40 oraz w soboty o 18:30.

podziel się:

Pozostałe wiadomości