"Jestem z Polski": Jak kupować najlepsze figi, papaje i arbuzy?

Jestem z Polski: Sylwia zabrała nas na Cypr
Jestem z Polski: Sylwia zabrała nas na Cypr
Jedną z wielu zalet życia na Cyprze jest stały dostęp do świeżych, pysznych owoców. W finałowym odcinku 12. sezonu "Jestem z Polski" - Sylwia zabrała nas na zakupy, gdzie pokazała na co zwrócić uwagę, aby kupowane figi, papaje oraz arbuzy były najsmaczniejsze.
"Jestem z Polski": Wizyta na cypryjskim straganie

Andreas, z którym Sylwia - bohaterka 18. odcinka 12. sezonu "Jestem z Polski" - spotkała się w sklepie, wyjaśnił jej, że kupując figi warto wybierać te najbardziej miękkie. Zjedzenie twardszych owoców nie zaszkodzi, ale to właśnie te miększe są słodkie i najsmaczniejsze.

Mężczyzna opowiedział także Sylwii, jak kupować papaje. Okazało się, że osoby, które chcą ją gotować - warto, aby postawiły na kolor zielony. Chętni, aby jeść papaję na surowo - powinny wybrać pomarańczowy owoc.

Podczas zakupów Sylwia i Andreas porozmawiali również o kupowaniu arbuzów, a także o halloumi. Jak się okazało - to właśnie na Cyprze można kupić oryginalną wersję tego sera. Zachęcamy do obejrzenia fragmentu "Jestem z Polski", aby dowiedzieć się więcej na ten temat.

18. odcinek 12. sezonu programu "Jestem z Polski" na antenie TVN Style można jeszcze obejrzeć:

  • we wtorek 2 stycznia, 21:00
    • w czwartek 4 stycznia, 13:10
      podziel się:

      Pozostałe wiadomości