Choć wnętrze "Zamku" prowadząca program "Kuchenne rewolucje" określiła jako bardzo ładne i zadbane, postanowiła zmienić "nudę" w "kolor oraz nowoczesne obrazy". W menu lokalu miały zagościć tatar, rosół z kołdunami, jelenina duszona w prawdziwkach z kopytkami oraz sandacz z purée z zielonego groszku. Restauracja miała od tej pory nazywać się "U Rumińskiego".
Ma Pan zamek i to zobowiązuje do produktów pierwszej klasy. I schodzimy z ceny- podkreśliła restauratorka.
Królewskie dania "U Rumińskiego"
W zamkowej restauracji nie mogło zabraknąć prawdziwie królewskich dań. W ten sposób, kopytka, będące dodatkiem do duszonej jeleniny, przygotowywane na kolację, zyskały specyficzny kolor i smak, dzięki... popiołowi z pora. Magda Gessler zajęła się w kuchni przyrządzaniem purée z zielonego groszku.
Na tym będzie leżał sandacz. Na musie z groszku. Dajcie mi tymianek świeży- tłumaczyła prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Praca wre, ale... w napiętej atmosferze
Mimo ambitnych planów i chęci przywrócenia świetności lokalowi, w kuchni "u Rumińskiego" panował chaos oraz napięta atmosfera. Członkowie załogi zaczęli wydawać polecenia tym, którzy mieli już coś do zrobienia. Padało też sporo wulgaryzmów i wzajemnych oskarżeń.
Niech nikt nie wydaje poleceń nikomu, dobrze? Ja wydaję polecenia- upomniała wszystkich Magda Gessler.
Proces przygotowywania kolacji "U Rumińskiego" przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- Nadchodzą biznesowe rewolucje, które postawią na nogi małe kobiece biznesy. Zapraszamy na casting!
- Gwiazdy o roli ojca. "Przychodzi do mnie cztery razy dziennie i mówi, że mnie kocha"
- Idealne miejsca na wakacyjny wypad. Gdzie pojechać na krótki urlop?
Autorka/Autor: Martyna Wielkopolan