Wśród zmian, jakie prowadząca program "Kuchenne rewolucje" postanowiła wprowadzić do lokalu, znalazły się złote kolory na ścianach oraz nowa nazwa restauracji – "Szynk na bogato". W menu miały zagościć placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim, barszcz czerwony z pierożkami z baraniny, a także rolady ze szpinakiem i gorgonzolą oraz prażonymi prawdziwkami.
Zespół naprawdę jest fantastyczny i można spróbować z nimi zbić niezły majątek- zwróciła uwagę Magda Gessler.
Jak wzmocnić smak i kolor gulaszu?
Podczas wizyty w kuchni restauracji "Szynk na bogato" Magda Gessler skontrolowała przygotowywany przez zespół gulasz z mięsa jagnięcego i karkówki, który miał być dodatkiem do oferowanych placków ziemniaczanych. Konsystencję dania restauratorka oceniła jako odpowiednią, a smak jako bardzo ciekawy. Aby między innymi wzmocnić kolor gulaszu dodała do niego paprykę rozmieszaną w rozpuszczonej kostce smalcu.
Zobaczcie, o, już jest tłuszcz gorący, teraz odstawiamy na bok, mogę prosić paprykę? Broń Cię Panie Boże, nie może być to wrzący tłuszcz i teraz tą paprykę po prostu powoli rozsmarowywujemy na patelni- tłumaczyła prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Mieszanie to podstawa
Dodając paprykę do gulaszu, Magda Gessler zwróciła także uwagę, iż przyprawa nie może się skarmelizować, dlatego kiedy zaczyna ciemnieć – należy odstawić patelnię na bok. Całość gulaszu prowadząca program "Kuchenne rewolucje" przelała do większego garnka, aby go nie spalić oraz porządnie wymieszać.
No bo jak mam mąkę to trzeba cały czas kręcić- podkreśliła restauratorka.
Proces przygotowywania gulaszu węgierskiego przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- Gwiazdy o roli ojca. "Przychodzi do mnie cztery razy dziennie i mówi, że mnie kocha"
- Idealne miejsca na wakacyjny wypad. Gdzie pojechać na krótki urlop?
- Architekt Porządku poprowadzi nowy program TVN Style. Kim jest Agnieszka Witkowska?
Autor: Martyna Wielkopolan